Duurzame materialen

Reclamevrije labels

Eigen productie, snelle verzending

Gratis levering vanaf € 25,-

Plak Instructies

Onze plaklabels kleven op elk oppervlak dat op kamertemperatuur, schoon, droog, vlak, glad (zonder reliëf) en vetvrij is. Laat eventuele luchtbelletjes niet onder de labels zitten, druk deze voorzichtig weg naar de rand van het label. Vermijd zoveel mogelijk huidcontact met de lijmlaag; de kleefkracht wordt daardoor minder. Afgeronde hoeken zorgen voor een betere hechting.
We raden aan om na het aanbrengen van het label, deze enkele uren te laten zitten alvorens deze in aanraking te brengen met water.

De labels kunnen zowel in de vaatwasser* (tot 60°C) als in de diepvriezer en de magnetron. Bij temperaturen hoger dan 60°C, bijvoorbeeld bij het steriliseren of het uitkoken van flesjes, kan het zijn dat de kleur eerder vervaagt of de structuur verandert. Labels zouden kunnen losraken. *Zet in de vaatwasser het product met het label niet te dicht tegen andere items aan.


Voor echt grote stickers

1. Maak eerst de ruit of ondergrond grondig schoon. Het beste schoonmaakmiddel is schoon water met een scheut huishoud azijn. 2. Bepaal de positie van de sticker. Maak desnoods een lijn met een niet-watervaste stift en eventueel een waterpas. 
3. Doe wat afwasmiddel in een plantenspuit (max 3%). Spuit de zijde waar de  sticker op moet worden geplakt nat. 
4. Verwijder de sticker van de beschermlaag (rugvel) en plaats deze op de natte ruit (ondergrond). Door de waterfilm tussen ruit (ondergrond) en sticker kunt u deze tijdelijk nog verschuiven. Zorg dat de zij- en bovenkant samenvallen met de afgetekende lijnen. 
5. Veeg het teveel aan water en eventuele luchtbellen weg met behulp van een raamwisser. Zorg dat de sticker dan niet verschuift! In eerste instantie zal het geheel er wat grijzig-blauw en bobbelig uitzien. 

Wees niet bang; als het water eenmaal is verdampt, zit de sticker strak op zijn plek. Onregelmatigheden verdwijnen vanzelf vaak binnen enkele weken.

Tip! Bij grote oppervlakken is het handig als er iemand meehelpt. 


Schoen Labels

Onze schoenlabels zijn speciaal gemaakt voor op het hakgedeelte, aan de binnenzijde van de schoen. Een transparante overlay zorgt voor bescherming van de labels tegen zweetvoetjes en wrijving, en gaat hierdoor vervaging tegen. Plak de schoenlabels op een schone, gladde en droge ondergrond. Plak hier overheen de bijgeleverde transparante overlay. Goed aandrukken!


Let op:

Mini Labels hebben een vrij klein plakoppervlak, hierdoor kunnen ze minder lang hechten in de vaatwasser, diepvries en magnetron. Bij gebruik van (mini)plaklabels op bijvoorbeeld mobiele telefoons, MP3 spelers en schrijfgerei is de duurzaamheid minder, door de grotere wrijving in (jas)zakken en etuis, en ook doordat je er vaak met de handen aanzit.

● Luxe Labels zijn niet weatherproof en ongeschikt voor in de vaatwasser, diepvriezer of magnetron, door de samenstelling van het goud metal-materiaal.
● Warranty Void labels goed aandrukken; het 'tamer-evident’ effect ontstaat pas na twee uur na het aanbrengen van het label.


TEXTIEL Plaketiketten:

Deze etiketten plak je op het bestaande, polyester, wasvoorschriften-/kledinglabel of een gelijkend glad stukje textiel zoals voeringstof of regenkleding en vermijd daarbij langdurig huidcontact. 
Ultieme kleefkracht, de sterkste in haar soort, maar wel verwijderbaar. Optimale hechting na 2 uur na het aanbrengen. Na circa 8 uur wasmachine- (< 60°C) en drogerveilig. Door gebruik van wasverzachter en wolwasmiddel, of het toevoegen van vlekkenmiddel aan de was, kunnen de labels (gaan) loslaten.


Strijk Instructies:

Strijklabels zijn toepasbaar op textiel als katoen, katoen/polyester en polyester/acryl; maar zijn niet geschikt op textiel behandeld met vuilwerende of waterafstotende coating, (grove) breisels, spandex of (zeer) beweeglijke ondergronden, omdat het label zich niet goed kan vastzetten. 

Voor langdurig plezier van onze instrijklabels, volg onderstaande instructies goed op.
Let hierbij wel op het type strijklabel van je bestelling (flexmateriaal of katoen/polyester):


Strijklabels Flexmateriaal: 

 1. Zet het strijkijzer aan op 3 puntjes (katoen-stand), zonder stoom.
 2. Haal een label van het semi-transparante rugvel en leg deze met de tekst naar boven op de gewenste plaats op het textiel.
 3. Plaats het meegeleverde schutvel over het label* en strijk met enige druk gedurende circa tien seconden, op een harde, vlakke ondergrond.
 4. Verwijder na het strijken voorzichtig het schutvel, laat het label afkoelen en controleer of het rondom goed vastzit.
 5. Indien het label iets loslaat herhaal stap 3 en 4. Controleer de hitte van het ijzer. 

*Voor optimaal resultaat plaats je over het schutvel ook nog een theedoek!


Gemakkelijk bekijken bij LABEL&CO Klik op het plaatje voor een Youtube filmpje.

Bekijk de handleiding op Google Youtube


Strijklabels Katoen/Polyester:

 1. Zet het strijkijzer aan op de heetste stand, zonder stoom.
 2. Leg een label met de tekst naar boven op de gewenste plaats op het textiel.
 3. Plaats een dunne theedoek over het label en strijk met enige druk gedurende ongeveer 35 seconden op een harde, vlakke ondergrond.
 4. Verwijder na het strijken voorzichtig de theedoek, laat het label afkoelen en controleer of het rondom goed vastzit.
 5. Indien het label iets loslaat herhaal stap 3 en 4. Controleer de hitte van het strijkijzer en strijk opnieuw.  

> Katoen/polyester instrijklabels worden door het wassen steeds zachter en kriebelen niet. Ze zijn haast onverwoestbaar, maar toch ook verwijderbaar! Door het label opnieuw te verhitten, met theedoek en heet strijkijzer, kan je het er weer afhalen.

Gemakkelijk bekijken bij LABEL&CO Klik op het plaatje voor een Youtube filmpje.

Bekijk de handleiding op Google Youtube

Belangrijk:

 • De duurzaamheid van onze strijklabels is mede afhankelijk van de hitte en druk van het ijzer, alsmede de tijdsduur van het instrijken. Kijk eerst op het waslabel in het textielstuk voor de toegestane strijktemperatuur.
 • Een stoomgenerator (stoomstrijkijzer met waterreservoir) of zelfdenkend (thermostaatloos) strijkijzer wordt niet heet genoeg. Tip: gebruik een hittepers of een strijkijzer van een kennis, vriend(in) of familielid.
 • Was de kleding altijd binnenste buiten en strijk nooit direct over het aangebrachte label, maar aan de achterzijde ervan. Gebruik beperkt de wasdroger, geen stomerij.
 • Bij het wassen vanaf 60°C en door gebruik van wasverzachter en wolwasmiddel, of het toevoegen van vlekkenmiddel aan de was, kunnen de labels (gaan) loslaten.
 • Temperatuur en tijd kunnen variëren per strijkijzer en textielsoort!


NB: Wees uiterst voorzichtig met een heet strijkijzer en houd kinderen afzijdig bij deze procedure. Behoed er tevens voor dat labels kunnen worden ingeslikt. Met vragen, neem dan eerst contact met service@labelenco.com.

 

Innaai Labels

Innaailabels zijn eenvoudig in te naaien en perfect in (zelfgemaakte) kleding en
andere textielwaren. Wij bieden textiellabels van polyester, nylon/polyamide en satijn, welke worden bedrukt met industriële kwaliteit apparatuur, voor het beste resultaat.

Polyester labels zijn licht van gewicht, hebben een hoge slijtweerstand en voelen (ook na het wassen) zacht aan. Het label kan wat statisch zijn, maar is vormvast en verkleurt niet in indirect zonlicht.

Nylon (merknaam van polyamide) is licht van gewicht en makkelijk te vouwen. Nylon labels zijn sterk, scheur-, kreuk- en vormvast. Dus niet voor niets wereldwijd het meest gebruikte labeltype.

Satijn labels zijn bij ons van polyester dat op een speciale manier extra fijn geweven is, waardoor het lichte glans krijgt en extra zacht aanvoelt. Deze labels hebben een prachtige druk, welke ook na vele wasbeurten leesbaar blijft. Uniek voor ieder doel en schitterend resultaat!

NB: Snijkanten van satijnlabels kunnen gewoonlijk iets rafelen. Omslingeren of uiteinden dubbelvouwen geeft stevigheid voor het beste resultaat; daarom zorgen wij voor een royale innaairuimte van circa 8 mm aan weerskanten.

Voor alle soorten synthetische vezels gelden over het algemeen dezelfde uitstekende eigenschappen bij wassen of chemisch reinigen en de grote duurzaamheid.


TIPS voor langdurig plezier van je textiellabels:

 • Zet het innaai label op meerdere punten vast en het zal minder kreukgevoelig zijn na het wassen.
 • Het mooiste is dat de labels gewoon kunnen worden gestreken. Let wel op de warmtestand van het strijkijzer.
 • Het toevoegen van vlekkenmiddel aan de was raden we af omdat dit de bedrukking kan doen vervagen.


Laat ons weten wanneer wij je verder ergens mee kunnen helpen!


HomeHome